Fără categorie

Cum alegem arhitectul potrivit pentru proiectul nostru?

O întrebare dificilă în construcția casei, cu multiple răspunsuri, este „Cum aleg un arhitect?”. De la proiectele arhitectului, așteptările privind locuința și obiectivele voastre, iată câteva criterii în baza cărora puteți decide cu ce arhitect ar fi potrivit să lucrați.

  1. Definiți-vă așteptările legate de propria casă

Lucrul alături de un arhitect reprezintă o colaborare, iar definirea așteptărilor legate de propria locuință, reprezintă primul pas în acest proces. În plus, odată stabilite obiectivele, veți putea defini detaliile colaborării, drepturile și responsabilitățile fiecărei părți.

  2. Analizați portofoliul de proiecte al arhitectului

Indiferent dacă arhitectul v-a fost recomandat de cineva a cărui casă v-a plăcut, i-ați urmărit activitatea o perioadă sau l-ați descoperit întâmplător, este indicat să-i analizați portofoliul de proiecte având în vedere obiectivele voastre legate de viitoarea locuință. De asemenea, dacă puteți, stabiliți o scurtă întâlnire cu beneficiarii proiectelor precedente pentru a afla cum a decurs colaborarea, care au fost provocările construcției, ce soluții au adoptat și ce-și doreau să fi discutat cu arhitectul în diverse etape.

  3. Stabiliți-vă obiectivele, bugetul și misiunile pe care le acordați arhitectului

Puneți pe hârtie toate detaliile și criteriile pe care vreți să le bifeze noua locuință, scrieți-le cât mai clar și detaliat și discutați-le împreună cu arhitectul. Specificitatea în această etapă vă va oferi o idee cât mai apropiată de realitate în privința costurilor, duratei de execuție și a practicității conceptului atât acum, cât și în 10-20 de ani, când probabil veți avea alte așteptări care trebuie îndeplinite de locuință.

De asemenea, onorariul arhitectului reprezintă un aspect important care trebuie discutat, iar acesta este în strânsă legătură cu responsabilitățile pe care le va avea în cadrul proiectului. De la etapa preliminară, pregătirea conceptului și a proiectului definitiv, autorizarea, ofertarea, execuția și asistența oferită în timpul execuției, puteți afla toate misiunile pe care un arhitect le are pe https://www.oar.archi/misiunile-arhitectului pentru a găsi un echilibru între activitatea și remunerația acestuia.

  4. Fiți flexibili și oferiți feedback constructiv

Construirea unei locuințe este un proces, iar deseori planurile inițiale pot fi modificate pe măsură ce conștientizați existența altor necesități sau a unei metode mai bune de satisfacere a acelei nevoi. De aceea, fiți flexibili în discuțiile cu arhitectul și, chiar dacă nu sunteți de acord cu propunerea acestuia, oferiți-i un feedback constructiv și direcția în care doriți să exploreze alte soluții.

  5. Apelați și la alți specialiști înainte de a lua o decizie finală asupra proiectului

Este în regulă să verificați propunerile arhitectului și cu alți specialiști sau să cereți și o altă opinie în privința soluțiilor discutate cu acesta. un cămin confortabil pentru întreaga familie pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *